Utajärven Isosuon aurinkopuisto rakentuu vauhdilla

Utajärven Isosuon aurinkopuisto rakentuu vauhdilla

Utajärven Isosuon aurinkopuisto nousee nyt vauhdilla. 170.000 paneelista asennettuna on jo noin 5%. Tämä tarkoittaa kymmeniä itä-länsisuunnassa kulkevia rivistöjä 140 hehtaarin alueella. Paneelit ovat telineissä kahdessa kerroksessa ja 30 asteen kulmassa. Valmistuttuaan puisto tuottaa noin 97 GWh uusiutuvaa aurinkosähköä vuodessa, joka vastaa noin 16 000 kotitalouden vuotuista sähkön kulutusta. Utajärven aurinkopuisto on valmistuttuaan yksi Suomen suurimmista aurinkopuistoista.

 

Työt alkoivat tammikuussa valmistelevilla pohjatöillä ja varsinaiset rakennustyöt alkoivat kevättalvella. Ensimmäisiä paneeleja päästiin asentamaan huhti-toukokuun vaihteessa. Paneelien asennuksen ja kaapeloinnin lisäksi alueelle rakennetaan vielä sähköasema sekä maakaapeliyhteys Utasen sähköasemalle, jonka kautta sähkö liitetään verkkoon. Parhaillaan työmaalla työskentelee lähes 100 ihmistä.

 

"Pyrimme aina hyödyntämään paikallisia asennusresursseja kun se vain on mahdollista. Tämä parantaa alueen työllisyyttä ja elinvoimaisuutta."

Rakentaminen kestää kaksi vuotta ja puisto on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain, siten että kokonaisuus on valmis vuoden 2026 ensimmäisen puoliskon aikana.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Simo Rintakari
Simo Rintakari
Project Manager