Miia Viitaniemi on kuntien kumppani!

Miia Viitaniemi on kuntien kumppani!

Suomen kunnat ja kaupungit ovat Skarta Energyn tärkeitä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Yhdessä kuntien kanssa kartoitamme uusiutuvan energian, esimerkiksi aurinkopuistojen rakentamisen edellytyksiä ja toteuttamisen kannalta tarkoituksenmukaisimpia alueita. Tavoitteenamme on tuottaa hyötyä kaikille osapuolille, kuntalaisten lisäksi myös yksityisille maanomistajille, jotka haluavat tulla mukaan hankkeisiimme.

Miia Viitaniemi on aloittanut Skarta Energyn kunta- ja kaupunkiasiakkaista vastaavana yhteyshenkilönä, eli Key Account Managerina huhtikuussa 2023. Hän on siis se ihminen, jonka numero kuntapäättäjien kannattaa tallentaa pikavalintoihin, kun uusiutuvista energiaratkaisuista herää kysymyksiä.

Vastaan kaikista kunta- ja kaupunkiasiakkuuksista, mutta toki me tiimin sisällä jaamme tekemistä tarpeen mukaan. Haluan tarjota kunnille ja kaupungeille aitoa kumppanuutta ja innostusta. Alkuun tapaamme toisiamme usein etäyhteyksin, mutta viimeistään hankkeiden edetessä käyn paikan päällä esittelemässä itseni ja tekemässä myös Skarta Energyä tutuksi kuntalaisille.

Aurinkopuistot tuovat alueille elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja ovat ympäristölle suotuisia. Skarta Energyn visiona on tehdä Suomesta uusiutuvan energian suurmaa. Miia auttaa kuntia hahmottamaan aurinkoenergian tarjoamia mahdollisuuksia ja löytämään hyötykäyttöä muuten hukkakäytössä oleville aurinkopuistoiksi soveltuville maa-alueille. Tietyillä alueilla, kuten Itä-Suomessa, aurinkovoimalla on etulyöntiasema mm. maan muotojen ja tutkien takia.

Tavoitteemme ovat kuntien kanssa yhteneväiset ja näemme myös kaikkien uusiutuvien energiamuotojen täydentävän toisiaan.

Kunnille uusiutuvan energian hankkeet ovat myös imagotekijä, joka voi taittaa muuttotappion ja johtaa investointeihin alueelle. Puhtaan sähkön saatavuus on edellytys mm. vetytalouden alueelliselle kehittymiselle. Alueellisen omavaraisen energiaekosysteemin toteuttamiseksi Skarta Energy on kehittänyt Vierivoima-konseptin, jossa paikallisesti tuotettu uusiutuva energia pyörittää alueen teollisuutta ja täyttää kuntien tarpeita.

Valtakunnan tason päätöksentekijöille Miian toive on uusiutuvan energian lupakäsittelyn nopeuttaminen ja sujuvoittaminen.

Miian on helppo tykätä työstään ja hänellä onkin pitkä kokemus yhteistyöstä asiakkaiden kanssa.

Työssä parasta on nähdä se innostus, joka kunnissa on näiden hankkeiden edistämiseen. Olen koko työurani tehnyt asiakastyötä ja tavannut paljon erilaisia ihmisiä. Tästä olen ammentanut kyvyn kohdata jokaisen ihmisen omana itsenään ja kuunnella heitä tarkalla korvalla.

Kotipuutarhassaankin Miia vaalii luontoarvoja ja monimuotoisuutta, lisäksi hänelle ovat tärkeitä niin omat lähimetsät kuin kansallispuistommekin.

Jaa kirjoitus somessa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Miia Viitaniemi
Miia Viitaniemi
Key Account Manager