Paikalliset energiaratkaisut tuovat kunnille elinvoimaa

Paikalliset energiaratkaisut tuovat kunnille elinvoimaa

Julkisuudessa ovat lähiaikoina korostuneet suuret megaluokan puhtaan energian investoinnit, viimeisimpänä Blastr Green Steelen suunnittelema investointi Inkoseen. Tai toisaalta yhden toimijan toteuttamat pienet ratkaisut, esim. taloyhtiöiden energiayhteisöt. Näiden lisäksi tarvitsemme paikallisia ratkaisuja, jotka uusiutuvan energian saatavuuden lisäksi tuovat merkittäviä kokonaisinvestointeja maakuntiin, houkuttelevat toimijoita alueelle, luovat työpaikkoja sekä kasvattavat verokertymää – alue kerrallaan. Nämä vahvistavat elinvoimaa paikallisesti.

Nivalan teollisuuskylä laajenee Kurunpuhtoon - teollisuusalueelle Vierivoimaa

Vierivoima® on Skarta Energyn kehittämä paikallinen energiaratkaisu. Vierivoima® tuo kunnille elinvoimaa ja verohyötyjä. Nivalan kaupunki on ollut aktiivinen toimija vierivoiman edistäjänä. Yhteistyö on toiminut hyvin ja sitä kautta Skarta Energyllä on Nivalaan valmisteilla jo useampia aurinkovoimahankkeita.

Yhteistyö alkoi Hituran kaivoksen hyötykäytön suunnittelusta. Nyt alueelle toteutettava 50 MW (130 ha) aurinkopuisto on saanut toteutukseen Työ- ja elinkeinoministeriöltä tukea lähes 9 miljoonaa €. Kiitos kuuluu merkittävästi kaupungin aktiivisuudelle ja siitä tiedottamisesta niin kaupungin sisällä kuin valtakunnan päättäjille.

Samaan aikaan kaupungissa on tutkittu vierivoiman mahdollisuuksia. Suomen suurin teollisuuskylä laajenee nyt uudelle Kurunpuhdon teollisuusalueelle. Sinne on yhdessä suunniteltu 5 MW:n Vierivoima-aurinkopuisto, joka palvelee teollisuusalueen yrityksiä pitkäaikaisen aurinkoenergian avulla.

 

"Vierivoima houkuttelee täysin uusia teollisia toimijoita alueelle ja luo pohjan uusien ulkomaisten toimijoiden sijoittumisen Nivalaan. Myös yksityiset maanomistajat ja paikalliset yritykset hyötyvät Skarta Energyn aktiivisuudesta alueella", toteaa Kimmo Niskanen, NIHAKin yrityspalvelupäällikkö.

Ovatko energiaratkaisut ajankohtaisia myös teidän kunnassanne?

Me olemme kunnan tukena. Kartoitamme yhdessä kaavoitettavia alueita, houkuttelemme alueelle uusia yrityksiä ja teollisuutta ja osallistumme kumppanina mukaan neuvotteluihin ja palavereihin. Haluamme tehdä muutoksen kunnalle helpoksi. Riittää, että olette aktiivisia.

Jaa kirjoitus somessa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Vikke Saarelainen
Vikke Saarelainen
Executive Vice President