Pälkäneen kunta on solminut aiesopimuksen Skarta Energyn kanssa

Pälkäneen kunta on solminut aiesopimuksen Skarta Energyn kanssa

Pälkäneen kunta on solminut aiesopimuksen Skarta Energy Oy:n kanssa uusiutuvan energian ratkaisuiden selvittämisestä ja kehittämisestä Pälkäneelle. Tavoitteena on arvioida aurinko- ja muun uusiutuvan energian rakentamisen mahdollisuuksia.

Ensisijaisena kohteena kehityshankkeessa kuluvan vuoden aikana on Pälkäneveden yritysalueen tarkastelu teollisen mittakaavan aurinkovoimalan rakentamiseen. Alustavan arvion mukaan alue soveltuisi erinomaisesti aurinkovoimalalle, jonka rakentaminen ja käyttöönotto tukisi merkittävästi Pälkäneen kunnan tavoitetta hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä.

”Haluamme olla mukana tukemassa kuntien alueellisen energiaomavaraisuuden rakentamista. Paikallisesti tuotetulla aurinko- ja tuulivoimalla saadaan uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa, jonka avulla voidaan hyödyntää vaikka akkuteknologiaa sekä tulevaisuudessa mahdollisesti vetyratkaisuja. Lähdemme innoissamme selvittämään yhteistyössä kunnan kanssa Pälkäneen alueelle sopivia ratkaisuja”, iloitsee Vikke Saarelainen, Skarta Energy Oy:n varatoimitusjohtaja.

Pälkäneen kunnan uuden kuntastrategian painopistekärkiä ovat hyvinvointi, elinvoima ja kestävä kehitys. Pälkäneen kunta on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliutta ja toteuttamaan Etelä-Pirkanmaan ilmasto-ohjelmaa, jossa yhtenä merkittävänä kehityssuuntana on energiantuotanto ja –kulutus.

Pälkäneen kunta iloitsee tästä yhteistyömahdollisuudesta ja pyrkii omalta osaltaan edistämään sitä, että Pälkäneelle syntyisi merkittävää uusiutuvan energian tuotantoa.

Jaa kirjoitus somessa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Vikke Saarelainen
Vikke Saarelainen
Executive Vice President