Vierivoima on ratkaisu kasvaviin energiakustannuksiin

Vierivoima on ratkaisu kasvaviin energiakustannuksiin

Ilmastonmuutoksen edellyttämien väistämättömien hiilikädenjälkitoimenpiteiden lisäksi energia-asiat ovat tämänvuotisten poliittisten asioiden tähden yhä ajankohtaisempia, ja kriittisempiä.

Energian hinta nousee ja sen riittävyys huolestuttaa meitä kaikkia. Suomen geopoliittinen tilanne aiheuttaa lisäpaineita ja omavaraisuus ja huoltovarmuus ovat sen myötä yhä keskeisemmässä asemassa. Puhutaan isoista ja hankalista asioista.

Skarta tarjoaa ratkaisun ongelmaan. Vierivoima® on Skartan kehittämä konsepti, joka tarjoaa kaupungeille, kunnille ja teollisille toimijoille puhtaan energian ratkaisuja. Tässä konseptissa Skarta vastaa investoinneista. Paikallisesti tuotetulla aurinko- ja tuulivoimalla saadaan uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa, jonka varastoimiseen hyödynnetään akkuteknologiaa sekä tulevaisuudessa mahdollisia vetyratkaisuja. Vierivoima tuo kunnille elinvoimaa ja verohyötyjä. Lisäksi lähellä tuotettu energia tasapainottaa kantaverkkoa ja lisää alueellista riippumattomuutta parantaen kotimaista huoltovarmuutta.

Yksi mukaan lähteneistä kunnista on Utajärvi. Utajärven kunnassa on otettu uusiutuvat energiamuodot strategian ytimeen ja niiden nähdään vaikuttavan merkittävästi kunnan talouteen, työllisyyteen ja asukasluvun kasvattamiseen. Skarta toimii Utajärven kumppanina ja on mukana suunnittelutyössä sekä konkreettisissa toimenpiteissä kohti hiilineutraalia ja veto- sekä pitovoimaista kuntaa.

Utajärvi on noin 2600 asukkaan kunta Pohjois-Pohjanmaalla Oulun kupeessa. Kunta on elävä esimerkki siitä, että pienen ei tarvitse ajatella pienesti, vaan se voi suunnitella ja tehdä suuria, sekä toimia edelläkävijänä ja esimerkkinä isommilleen.

Utajärvestä kehitetään resurssiviisasta kuntaa jämäkän strategian, konkreettisten askelmerkkien, uusimman tietotaidon sekä tiiviin ja luottamuksellisen yhteistyön voimin. Skarta on Utajärven tärkeä yhteiskumppani tavoitteiden saavuttamisessa.
Vierivoima on oiva ratkaisu lisätä uusiutuvan energian käyttöä ja parantaa energiatehokkuutta. Liikkeelle lähteminen on helppoa, tarvitaan vain aktiivisuutta ja halua rakentaa muutosta.

Me olemme kunnan tukena. Kartoitamme yhdessä kaavoitettavia alueita, houkuttelemme alueelle uusia yrityksiä ja teollisuutta ja osallistumme kumppanina mukaan neuvotteluihin ja palavereihin. Haluamme tehdä muutoksen kunnalle helpoksi. Riittää, että olette aktiivisia.

Jaa kirjoitus somessa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Vikke Saarelainen
Vikke Saarelainen
Executive Vice President