Skarta Energy kartoittaa aurinkoenergian tuotantomahdollisuuksia Loviisassa

Skarta Energy kartoittaa aurinkoenergian tuotantomahdollisuuksia Loviisassa

Loviisan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina aiesopimuksen, joka voisi mahdollistaa aurinkovoimaloiden rakentamisen ja energiatuotannon aloittamisen jo vuonna 2023.

Loviisan kaupungin elinkeino- ja infrastruktuurikeskus ja Skarta Energy ovat jo tehneet alustavan kartoituksen aurinkoenergian tuotantoon soveltuvista kaupungin omistamista maa-aloista.

Kartoituksen lähtökohtana on ollut Skarta Energyn kehittämä Vierivoima-konsepti. Vierivoima-ratkaisuissa hyödynnetään paikallisesti tuotettua aurinko- ja tuulivoimaa, energian varastointi- ja akkuteknologiaa sekä tulevaisuudessa mahdollisesti myös vedyllä tuotettua sähköä.

”Tällä hetkellä energian saatavuuteen ja hintaan liittyvät kysymykset ovat vahvasti esillä. Me haluamme olla mukana tukemassa kuntien alueellisen energiaomavaraisuuden rakentamista. Vierivoimalla tuotetaan vakaata ja edullista sähköä pitkälle tulevaisuuteen. Vierivoima tuo kunnille elinvoimaa ja verohyötyjä ja lisää alueellista riippumattomuutta parantaen kotimaista huoltovarmuutta", toteaa Vikke Saarelainen, Skarta Energyn varatoimitusjohtaja.
Jaa kirjoitus somessa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Vikke Saarelainen
Vikke Saarelainen
Executive Vice President