Iin kunta ja Skarta Energy ovat tehneet aiesopimuksen

Iin kunta ja Skarta Energy ovat tehneet aiesopimuksen

Iin kunta ja Skarta Energy Oy ovat tehneet aiesopimuksen aurinkopuiston rakentamisen suunnittelusta Iihin. Aurinkopuistolle etsitään sopivaa noin 5 hehtaarin aluetta kesään mennessä. Skartan tavoitteena on rakentaa useampia erillisiä aurinkovoimaloita.

"Alkuvaiheessa kartoitamme aurinkotuotantoon sopivia alueita. Käytännössä etsitään noin 10-100 hehtaarin kokoisia joutomaita. Näin myös Iin alueen yksityiset maanomistajat voisivat hyötyä yhteistyöstä Skarta Energyn kanssa”, sanoo Vikke Saarelainen, Skarta Energyn varatoimitusjohtaja.

Aurinko on tuulen ohella edullisin sähköntuotantomuoto, mutta eroaa merkittävästi tuulivoiman rakentamisen vaikutuksista.

"Aurinkopuiston suunnittelu-, luvitus- ja maanrakennustyöt ovat paljon kevyemmät. Aurinkopuistot soveltuvat esimerkiksi hyvin vanhoille turvesoille, käytöstä poistetuille kaivosalueille tai pelloille, joille on ollut perinteisesti haastavaa löytää korvaavaa käyttöä, Iin elinvoimajohtajan Helena Illikainen kertoo.

Illikaisen mukaan kunnan tavoitteena on, että aurinkopuiston lähelle syntyisi uusi houkutteleva yrityskeskittymä, jonka toimijat saisivat puistosta edullisesti energiaa.

Tarvitsemme paikallisia, keskikokoisia teollisen mittakaavan hankkeita, jotka tuovat uusiutuvan energian saatavuuden lisäksi merkittäviä kokonaisinvestointeja maakuntiin, houkuttelevat uusia toimijoita, luovat työpaikkoja ja kasvattavat alueiden verokertymää. Iin alueelle suunnitteilla oleva Skartan Vierivoima®-konsepti on konkreettinen askel kohti tavoitetta. Ii on tulevaisuudessa tärkeä linkki Perämerenkaaren merkittävässä energiakeskittymässä”, toteaa Vikke Saarelainen.

Jaa kirjoitus somessa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä
Vikke Saarelainen
Vikke Saarelainen
Executive Vice President