Skarta Energy blir medlem av Finsk Energiindustri rf.

Skarta Energy blir medlem av Finsk Energiindustri rf.

Skarta Energy Oy har anslutit sig till Finsk Energiindustri i februari 2023. Medlemskapet i Finsk Energiindustri bekräftar Skarta Energys ambition att påskynda energiomställningen och bli en viktig aktör inom förnybar energi. Tillsammans skapar Skarta Energy och Finsk Energiindustri en ny framgångshistoria för den finska ekonomin som bygger på vätgasekonomi. Detta kommer att ske inte bara genom stora industriella projekt utan även genom medelstora regionala och lokala projekt.

”Finsk Energiindustri är en viktig referensgrupp för Skarta Energy, och medlemskapet ger oss ännu bättre förutsättningar till dialog med branschen och våra intressenter. Detta är viktigt, särskilt i en tid då energimarknaden befinner sig mitt i en av de största omvälvningarna i historien. Tillsammans kan vi ta Finlands framtid som ett kraftcentrum för förnybar energi i våra egna händer", tror Kari Tuominen, vd för Skarta Energy.

Finsk Energiindustris och Skarta Energys viktigaste och mest aktuella gemensamma intressen är bl.a. att förbättra förutsägbarheten och smidigheten i anknytning till tillståndsgivning för projekt för förnybar energi och att uppnå teknologineutralitet i lagstiftning och beskattning på alla nivåer.

”Finland har ett utmärkt tillfälle att skörda energiomställningens fördelar i form av nytt välstånd och tillväxt. Det kommer att kräva ren elproduktion, elektrifiering av energiförbrukningen och vätgasekonomi samt en infrastruktur som stödjer dessa. Skarta Energy är ett företag vars verksamhet bidrar till dessa mål. Jag är glad över att Skarta Energy anslutit sig till Finsk Energiindustri", säger Jukka Leskelä, vd för Finsk Energiindustri.

Inför parlamentsvalet har Finsk Energiindustri samlat sina viktigaste budskap till partier och kandidater under tre huvudrubriker:

  • Hållbar tillväxt: energisektorn bygger en solid grund för Finlands framgång
  • Kundernas intressen: gränsöverskridande samarbete och marknadsbaserade lösningar för att ta sig ur energikrisen
  • Finlands säkerhet: en mångsidig energiproduktion garanterar leveranssäkerhet och försörjningstrygghet

Läs mer:
https://energia.fi/energiapolitiikka/eduskuntavaaliviestit

Dela det här inlägget

Blev du intresserad?

Ta kontakt
Vikke Saarelainen
Vikke Saarelainen
Executive Vice President